Gå til hovedindhold
jars of fermented food
Brooke Lark on Unsplash
Fermented foods like kimchi or pickles, have a higher diversity of microbes.

Mikrobiomet: Lækker mad og løsninger på klimakrisen

Mikroorganismerne findes allerede i nogle madvarer, men snart vil mikroorganismer få en langt større rolle i fødevareproduktion og en række andre produkter, som vi er vandt til at opfatte som traditionelle industri og landbrugsprodukter. Vores voksende viden om mikroorganismernes muligheder gør os i stand til at bruge mikroorganismer i mange nye sammenhænge. Der er stor international interesse for de nye produkter og råstoffer som bygger på vores forståelse af mikrobiomet. De første produkter findes allerede på supermarkedernes hylder, hvor de tilbyder ny smag, farver og tekstur af fødevarer

Fremtiden byder på alt godt fra naturen lige fra klimavenligt jetbrændstof til miljøvenligt tøj og store veganske bøffer, som er tygget møre af mikroorganismer suppleret med umami tang og delikate svampemycelier.  

Videnskabsjournalist Jens Degett fra Science Stories interviewer professor Lene Lange fra LL-Bioeconomy (på engelsk).

Følg Science Stories på:  Apple PodcastSpotifySpreakerGoogle PodcastsPodimoYouTubeTwitterFacebook, og Instagram.