Gå til hovedindhold
View of Frederiksholms Kanal, Christiansborg and Thorvaldsen's Museum
View of Frederiksholms Kanal, Christiansborg and Thorvaldsen's Museum

Om salonerne

Videnskabssaloner er en række samtaler med førende forskere om vigtige spørgsmål i vores tid. Det er et sted, hvor forskere kan præsentere deres arbejde for publikum med mulighed for spørgsmål og diskussion mellem forskeren og publikum.

Traditionelt er saloner en forsamling af mennesker under samme tag, der ledes af en inspirerende vært med det formål at skabe intellektuel underholdning og inspirerende samtaler, der fordyber opfattelsen og øger deltagernes viden om temaer af relevans for samfundet.

Salonerne arrangeres i forårs- og efterårssæsoner omkring et tema som præsenteres over fire aftener. Temaet har til formål at skabe sammenhæng i de fire saloner og vise, hvordan forskellige grene af videnskaben kan belyse forskellige aspekter af samme sag.

Venue

Videnskabssalonen vil blive afholdt på Litteraturhuset på Vandkunsten i Nybrogade 28, i den gamle del af København med udsigt over Frederiksholms Kanal, Christiansborg og Thorvaldsens Museum. Som traditionelle saloner vil der være tid til at hygge sig med drinks og snacks. Denne mulighed for en intim samtale mellem taler og publikum muliggør mere interaktion med gæsten end et formelt foredrag.

Tidsplan

Dørene åbner kl. 19.00  og fra 19:30 til 20:30  bliver aftenens gæst interviewet af værten.  Derefter er der en kort pause  fulgt af en dialog mellem publikum og aftenens gæst indtil afslutningen kl. 21:45.

Billetter kræves

Billetten inkluderer et glas vin pr. deltager. Prisen er DKK 75 (+ DKK 10,61 gebyr) og kan købes på forhånd på:  billetto.dk.