Gå til hovedindhold
a group of influenza cells
CDC on Unsplash
This digitally-colorized, negative-stained transmission electron microscopic (TEM) image depicted a number of Influenza A virions.

Virus i perspektiv 1: Influenza, corona, polio og kopper

Hele verden er ramt af den største og mest alvorlige virus pandemi i de sidste 100 år. Vi er stadig i starten at pandemien, så der er meget vi ikke ved, om hvad der kommer til at ske.  Det har skabt stor interesse for at forstå virus bedre, og der er rigtigt meget at fortælle, også en del overraskende ting som for eksempel, at vi har store mængder virus indbygget i vores genom og virus er nødvendig for menneskets fosterdannelse.  Der findes virus som angriber virus. Nogen virus er måske ligefrem gavnlige for vores immunsystem andre slår dig ihjel på kort tid.

Overlæge, Professor, dr.med. Anders Fomsgaard gør status over, hvad vi ved og ikke ved om virus i en serie interviews med videnskabsjournalist Jens Degett fra Science Stories. Serien består af fire programmer som blev optaget onsdag den 11. marts og fredag den 13. marts.  De fire programmer om virus, vil blive sendt på Science Stories platforme i de kommende dage.

Anders Fomsgaard har været leder af Virus Forsknings & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut siden 1992. Han er desuden adjungerende professor ved SDU, og har arbejdet med virusforskning i Danmark, Tyskland og USA. Anders Fomsgaard er desuden aktuel med en bogudgivelse med titlen: ”Det er bare en virus”, udgivet på Gyldendals Forlag.

Følg Science Stories på: iTunesSpotifySpreakerGoogle PodcastsTwitterFacebook, og Instagram.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.