Gå til hovedindhold
 NGC 1706, a spiral galaxy about 230 million light-years away
ESA/Hubble & NASA, A. Bellini et al.
"Lonely hearts club". NGC 1706, a spiral galaxy about 230 million light-years away, in the constellation of Dorado (The Swordfish).

Nye spor efter ekstraterrestrisk liv

Professor Uffe Gråe Jørgensen leder et internationalt forskningsprojekt der arbejder med at udvikle metoder til at spore liv i rummet og på andre planeter end Jorden. Med nye teleskoper og instrumenter er der store forventninger til at finde spor efter fremmede livsformer. Efter at vi har opdaget tusindvis af exoplaneter ved vi, at der er mange planeter, som ligger inden for den beboelige zone i forhold til deres stjerne. Men hvad er det man leder efter? Kan vi overhovedet definere liv? Der er en masse nye redskaber og teknikker i brug, men hvor forventer forskerne at se de første eksempler på fremmede livsformer?

Videnskabsjournalist Jens Degett fra Science Stories interviewer Professor Uffe Gråe Jørgensen fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet.

Følg Science Stories på: Apple PodcastSoundCloudSpotifySpreakerGoogle PodcastsPodimoTwitter og Instagram.

Podcasten er en del af vores projekt Historier om Dansk Rumforskning støttet af Otto Mønsteds Fond og Thomas B. Thriges Fond.