Gå til hovedindhold
oak leaves
Toa Heftiba
Oak leaves in the fall

Hvad er liv?: In memoriam Jesper Hoffmeyer

Det er svært at definere liv, og det som er specielt ved liv. De traditionelle beskrivelser af liv er i opløsning.  For at kunne nå til en dybere forståelse af liv bevæger forskerne sig over i biosemiotikken, som handler om at danne og tyde tegn. DNA er således ikke bare en kode for en organismes liv, men organismen eller den enkelte celle bidrager selv til, hvordan den afkoder betydningen af det DNA, som den indeholder. Hvor er det så vi finder livets sjæl? Det giver programmet et svar på.

Både Jesper Hoffmeyer og Claus Emmeche deltager i programmet Hvad er liv?,  Programmet blev optaget i november 2015 og bliver sendt i forbindelse med den internationalt kendte biosemiotiker Jesper Hoffmeyers nylige bortgang.  Podcasten er tilrettelagt af  videnskabsjournalist Jens Degett. 

Følg Science Stories på: iTunesSpotifySpreakerGoogle PodcastsTwitterFacebook, og Instagram.

Biokemikeren, videnskabsfilosoffen og forfatteren Jesper Hoffmeyer døde den 25. september 2019 efter kort tids sygdom. Jesper Hoffmeyer var sammen med Claus Emmeche de første der gjorde opmærksom på biosemiotikken i Danmark. Igennem de sidste 40 år har Jesper Hoffmeyer skrevet og debatteret biologi og samfundsproblemer på højt niveau, og hans forskning i biosemiotik er verdenskendt.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.