Gå til hovedindhold
a curious seal
Shannon Vandenheuvel Unsplash

[Best of] Bengt Holst 1: En hjørnesten i arbejdet med dyr

Zoologiske haver er ikke længere kun et udstillingsvindue for dyr i fangenskab. Dyrene i Zoo er i virkeligheden en reservebank for truede artsfæller i naturen, og der foregår et stort arbejde med at sørge for modvirke indavl og koordinere forskning og samarbejde mellem zoologiske haver og naturreservater for vilde dyr.

Bengt Holst har arbejdet i Zoologisk Have København fra han blev færdiguddannet som biolog i 1983.  Fra 1994 til 2020. som vicedirektør og videnskabelig direktør.

Fra 1993 -1999 medvirkede Bengt Holst sammen med Joachim Jerrik, Jens Degett og senere Jerk Langer i et ugentligt radioprogram (Studie 2000) om naturvidenskab på DR P1.

Bengt Holst er måske mest kendt for at stå frem i danske og udenlandske medier for at forsvare, at Zoo i 2014 aflivede en giraf, som blev obduceret foran et publikum og derefter spist af løverne. Bengt Holst har været formand for Dyreetisk Råd siden 2012.

Podcasten som blev optaget i 2020 er den første i en serie af podcasts om forskning og udvikling i zoologiske haver. Bengt Holst gik på pension kort tid efter udsendelsesserien blev optaget.

Følg Science Stories på: Apple PodcastSoundCloudSpotifySpreakerGoogle PodcastsPodimoTwitter og Instagram.