Gå til hovedindhold
an old latrine in nature
Amy Reed on Unsplash

Resistens: Lort skal redde os!

Litteraturhuset i Nybrogade 28, KBH
11.06.20   19:30 - 21:30

Vi kan blive syge når antibiotika har ødelagt balancen i vores naturlige bakterieflora, og en af de bedste behandlinger vi har mod den sygdom er bakterier fra en rask person i form af lort. Det hedder fæcestransplantation og det bruges de på Hvidovre Hospital og på Skejby Sygehus i Århus. Vi kan bruge levende bakterier til at behandle sygdomme, og genoprette balancen blandt de bakterier der lever naturligt på vores krop, det hedder probiotika.

Hvilke sygdomme kan vi behandle med lort? Hvordan kan vi bruge levende bakterier til at forbedre vores sundhed? Kommer vi til at bruge flere bakterier til at behandle sygdomme i fremtiden?

Billetten kræves og inkluderer et glas vin pr. deltager. Prisen er DKK 75 (+ DKK 10,61 gebyr) og kan købes på forhånd på billetto. Dørene åbner kl. 19.00.

a man with glasses

Andreas Munk Petersen er overlæge og forskningslektor på mave-tarm afdelingen og Klinisk Mikrobiologisk afdeling på Hvidovre Hospital. Hans forskning har særlig fokus på hvordan bakterierne i vores tarm påvirker vores sundhed og velvære.

Sammen med ph.d.-studerende og Cand. Scient. i Klinisk Ernæring Sofie Ingdam Halkjær tager han i en ny bog, 100 myter om fordøjelse og kost, 100 af de mest sejlivede myter om fordøjelse og kost under kritisk og videnskabelig behandling, i et sprog der er rettet til den brede offentlighed.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.