Gå til hovedindhold
3 prescription bottles and a spoon full of pills
Michael Longmire on Unsplash

Aflyst indtil efteråret

Resistens: Vi bliver hvad vi spiser

Litteraturhuset i Nybrogade 28, KBH
14.05.20   19:30 - 21:30

Landbruget bruger dobbelt så meget antibiotika i deres produktion, som vi bruger til at behandle mennesker med i Danmark. Vi ved at øget forbrug af antibiotika skaber mere resistens, og vi ved at resistens kan overføres mellem bakterier.

Kan landbruges resistente bakterier gøre os mennesker syge og kan deres resistens overføres til bakterier som kan gøre os syge? Er det nødvendigt at risikere vores vigtigste medicin for at kunne opretholde et intensivt husdyrbrug? Er det muligt at bevare en fødevareproduktion uden at sprede resistente bakterier?

Billetten kræves og inkluderer et glas vin pr. deltager. Prisen er DKK 75 (+ DKK 10,61 gebyr) og kan købes på forhånd på billettoDørene åbner kl. 19.00.

a man with glasses

Frank Møller Aarestrup er professor på Fødevareinstituttet på DTU, og har i mange år arbejdet med overvågning og spredning af resistente bakterier, både i Danmark og i resten af verden. Han har haft fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser for mennesker af antibiotikaresistente bakterier i dyr og fødevarer.

Han står i spidsen for Center for Genetisk Epidemiologi, som overvåger udbredelsen af resistente bakterier i alle verdensdele, og hvor forskere fra hele verden får hjælp til at karakterisere deres bakterier.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.