Gå til hovedindhold
empty prescription bottles
Haley Lawrence on Unsplash

Aflyst indtil efteråret

Resistens: Hjælp, der er ikke mere medicin - men masser af bakterier!

Litteraturhuset i Nybrogade 28, KBH
16.04.20   19:30 - 21:30

Vi hører dagligt i medierne om den voksende forekomst af antibiotikaresistente bakterier, som MRSA, CPO og VRE og infektioner lægerne står magtesløse overfor.

Men resistens har eksisteret i millioner af år, og antibiotika og resistens er to sider af samme sag. De er begge en del af den kemiske krigsførelse der foregår mellem mikroorganismer i naturen som en del af deres kamp for at overleve.

Vi får flere og flere resistente bakterier på vores sygehuse, samtidigt bliver de resistente overfor en stadig større del af vores lægemidler, og resistensen kan sprede sig, så almindelige bakterier kan blive resistente ved at vokse sammen med resistente bakterier.

Hvad kan vi gøre for at bremse udviklingen. Hvilke typer af resistente bakterier udgør den største trussel i fremtiden. Hvad betyder det for vores sundhed?

Billetten kræves og inkluderer et glas vin pr. deltager. Prisen er DKK 75 (+ DKK 10,61 gebyr) og kan købes på forhånd på billettoDørene åbner kl. 19.00.

a man with glasses

Dr.med. Kristian Schønning er speciallæge i klinisk mikrobiologi, overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital og klinisk forskningslektor ved Københavns Universitet.

Han er forfatter på 78 videnskabelige artikler bl.a. indenfor resistensmekanismer overfor antibiotika, epidemiologi af resistente bakterier og udvikling af molekylærbiologiske diagnostiske tests indenfor klinisk mikrobiologi.

I sit arbejde på Hvidovre Hospital har han bl.a. ansvar for følsomhedsbestemmelse af bakterier og rådgiver om antibiotisk behandling af bakterielle infektioner.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.