Gå til hovedindhold
an open pill bottle on its side with green pills falling out
Sharon McCutcheon on Unsplash

Aflyst indtil efteråret

Antibiotika: Engang døde vi af ingenting

Litteraturhuset i Nybrogade 28, KBH
12.03.20   19:30 - 21:30

For hundrede år siden var det almindeligt at dø af tuberkulose, lungebetændelse, syfilis, tyfus, blodforgiftning og andre bakteriesygdomme. De sygdomme der slog flest mennesker ihjel den gang, kan vi i dag behandle helt rutinemæssigt. Antibiotika er den mest effektive medicin vi nogensinde har haft, og hele vores sundhedssystem bygger på det. Mange af vores største medicinske fremskridt, som organtransplantation, kræftbehandling, og behandling af for tidligt fødte børn, kunne ikke lade sig gøre uden antibiotika.

Vi må ikke være skødesløse med antibiotika, og der bliver ikke lavet nye antibiotika mere, fordi medicinalindustrien har mistet interessen for vores vigtigste medicin.

Hvordan ser fremtiden ud, kan vi finde nye antibiotika, er der nye behandlinger på vej?

Billetten kræves og inkluderer et glas vin pr. deltager. Prisen er DKK 75 (+ DKK 10,61 gebyr) og kan købes på forhånd på billettoDørene åbner kl. 19.00.

an old man with glasses

Hans Jørn Kolmos er professor i Klinisk Mikrobiologi på Syddansk Universitet og har i mange år virket som overlæge og undervist lægestuderende i mikrobiologi på Odense Universitets­hospital.

Ved siden af sin gerning som underviser, forsker og overlæge i klinisk mikrobiologi har han deltaget flittigt den offentlige debat og advaret mod overforbrug af antibiotika, og de konsekvenser det vil have for vores sundhedsvæsen: Flere resistente bakterier og infektioner vi ikke kan behandle.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.