Gå til hovedindhold
Trappist systemet sammenlignet med vort solsystem. Alle planeter i trapist systemet kan være inden for den inderste planet, men tilgengæld  har trappist systemet en rød dværg som lyser langt svagere end vores sol.
NASA/JPL Caltech

[Best of] Trappist 1

De første billeder fra Trappist 1 fra James Webb Space Teleskopet er taget og ved at blive analyseret. Derfor sender vi denne podcast, som blev sendt første gang for to år siden.

I 2016 offentliggjorde belgiske forskere, at de havde fundet tre planeter omkring stjernen TRAPPIST-1. Efterfølgende observationer afslørede yderligere 4 planeter hvor tre af dem, befandt sig i den beboelige zone. Forskerne er slet ikke færdige med at kigge på TRAPPIST-1, for når det nye rumteleskop Nu nårJAMES WEBB er i kredsløb ved sit Lagrange punkt kæmper astronomer verden over kæmpe om observationstid for at lære endnu mere om det fjerne solsystem.

En af dem, er den danske astronom og professor ved DTU Space i Lyngby, Professor Lars Buchhave. Den næste lille times tid rejser vi med Professoren og Science Stories mand på sagen, Morten Remar, 40 lysår ud i rummet mod konstellationen vandmanden, hvor det fascinerende solsystem befinder sig.

Følg Science Stories på: Apple PodcastSoundCloudSpotifySpreakerGoogle PodcastsPodimoTwitter og Instagram.

Link til Youtube video.

Billed: Alle planeter i trappist systemet kan være inden for den korteste planetbane i vores solsystem. Til gengæld giver den røde dværg langt mindre 
lys end vores sol.